Psykoterapi
Stress & Traumer
Rideterapi
Lotte  Sparlund
Chok - traumebehandling
Chok-traumebehandling Når vi rammes af ulykker, tab, dødsfald, livstruende sygdom, skilsmisse eller andre voldsomme hændelser, vil vi i de fleste tilfælde rejse os efter noget tid og genoptage tilværelsen. Men måske opstår der måneder eller år efter uforståelige og uforklarlige reaktioner, som vi ikke kan finde grunden til. Mennesker er nemlig ikke altid klar over, at de har reaktioner fra chokerende hændelser, som de har været ude for. Når mennesker oplever chok eller traume, går nervesystemet og kroppen i alarmberedskab for at beskytte os mod den voldsomme oplevelse. Hvis det ikke bliver færdig bearbejdet, agerer kroppen, som om den stadig er i livsfare. Det kan give kroniske reaktioner og være årsag til symptomer og sygdomme.
Behandlingen Under traumatisering sker det, at tingene ikke hænger sammen for os. Traumebehandling handler om at skabe sammenhæng, så det bliver muligt at orientere sig igen. Der skal bygges bro mellem traume og personlighed, så der kan ske en heling og integration. Både hovedet og kroppen skal opdage at hændelsen er overstået. Traumebehandlingen foregår på en blid og nænsom måde, hvor jeg lægger vægt på den rette dosering, at gå langsomt frem, så dit system kan følge med og nå at integrere processen. Terapien vil hjælpe dit nervesystem til at falde til ro, balancere og regulere sig, så stressreaktionerne opløses. Chok og traumer kan behandles uanset, om de er aktuelle eller ligger tilbage i tiden.
Symptomer kan være tendens til svimmelhed, hovedpine, koncentrationsbesvær, angst. Man kan være plaget af panik, raseri, søvnproblemer, mani. Andre symptomer kan vise sig som depression, hjælpeløshed, modløshed, man kan føle sig menneskesky eller usammenhængende. Kropsligt kan man reagere ved fysiske smerter eller nedsat styrke.
Psykoterapi – Stress & Traumer – Rideterapi 
                                 Tlf.: 50 72 72 08 Klinikadresse:  Østerbrogade 35   7620 Lemvig